DHL Express i Västberga har använt Aura Long Life sen 1995

 

DHL Express är världsledande inom internationell flyg- och vägexpress för företag och privatpersoner och finnns i mer än 220 länder världen över. DHL Express i Västberga har använt Auras Long Life lysrör sedan 1995. Här har man över 4 000 Long Life lysrör i drift, varav ca 2 000 är i Thermo-utförande.

 

 

 

Lysrören höll vad de lovade

Så här berättar Jan Törnqvist, Elansvarig vid DHL Express i Västberga.

– Jag var skeptisk till en början, att lysrören verkligen skulle lysa så länge, och att vi skulle ha problem med nedsmutsning. Vi testade rören noggrant och fann att de höll vad de lovade och nedsmutsningen visade sig inte heller vara något problem.

Kostnadsbesparingar med Aura Long Life
Varför man valde att börja med Long Life lysrör var en kalkyl över besparingspotentialen, eftersom man kunde undvika tre av fyra lysrörsbyten.

– Det är gods igång här 24 timmar om dygnet och vi kommer inte åt att byta lysrör mer än några timmar om dagen, när det är lugnare i terminalen. Dessutom behövs det två personer och en truck vid varje byte. Vi uppskattar därför byteskostnaden till 80 kr/rör, säger Jan.

Om man beräknar besparingen för de 4000 lysrören i Västberga enligt Auras Long Life kalkylen får man en besparing på 902 720 kronor under Long Life lysrörens livslängd!

Tips till andra

På frågan om de vill ge något speciellt tips till andra som är intresserade av Long Life svarar Jan att man ska tänka på att sätta rätt produkt på rätt ställe, till exempel använda Thermo-lysrör i kalla miljöer. Både Jan och Ann Ahlshammar som är fastighetschef är nöjda med servicen de får från Aura Light.

– Aura Light har gett oss bra service sedan 1995. Också när vi någon gång har haft problem med produkten har vi fått snabb och kunnig hjälp från Aura Light.

Ladda ner PDF