Ica Fastighets AB använder Aura Thermo Protector Long Life

 

 Ica Fastighets AB i Sverige har valt att använda Aura Thermo Protector Long Life för att det ger ett bra ljusflöde även när det är kallare än 15 minusgrader. 

 

 

ICA Fastighets AB bygger och förvaltar främst butikslokaler och lagerbyggnader för såväl ICA-relaterade som andra företag. Cirka 40 medarbetare servar 1 000 hyresgäster. Bolaget är miljöcertifierat, och i alla upphandlingar ställs krav på miljövänlighet i ett särskilt kapitel.

Uppfyller regelverkets krav

ICA Fastighets AB använder Aura Thermo Protector Long Life och Malte Enoksson förklarar valet av ljuskälla.

– Vi hade sedan tidigare ett mycket bra samarbete med Aura Light just när det gäller de köldtåliga Aura Thermo Long Life-lysrören. De ger ett bra ljusflöde även när det är kallare än 15 minusgrader. I det nya regelverket, som låg till grund för vår riksupphandling, fanns också krav på att lysrör i utlastningshallar och ovanför känsliga livsmedel ska vara splittersäkra. Om till exempel en truck kör in i något och en ljuskälla faller ned och krossas, måste vi ju kasta alla varorna.

Optimalt ljus med Aura Light

– Som en kvalitetssäkring beslutade man på ICA att ljuset i samtliga lagerlokaler ska hålla minst 250 lux. Eftersom vi sedan tidigare hade ett bra samarbete med Aura Light köpte vi in ytterligare 11 300 Long Life-lysrör. Det handlar om att få optimalt ljus, både när det är kallt, och när det krävs extra säkerhet och det kan Aura Light ge oss, berättar Malte.

Ladda ner PDF