Lessebo kommun energisparar med utomhusarmaturer i LED

Lessebo kommun är en mycket nöjd kund som har köpt belysning av Aura Light i många år. Kommunen eftersträvar att endast köpa hållbar belysning i Long Life-utförande och deras belysningsval är en del av en större miljösatsning. Lessebo kommun energisparar med utomhusarmaturer i LED.

 

utomhusbelysning

En förespråkare av Long Life produkter

Joakim Willysson är eltekniker på Lessebohus som sköter den tekniska driften i Lessebo kommun. Lessebo kommun är en mycket nöjd kund som har köpt belysning av Aura Light i många år. Joakim uttrycker ”Vi har handlat miljövänliga ljuskällor av Aura Light nästan lika länge som de har sålts. Det är nog Aura Lights förtjänst att vi satsar på hållbar belysning”. Lessebo kommun är för närvarande i full färd med att byta ut tusentals armaturer till energieffektiva lösningar som LED.

Miljösatsning i form av belysning

Lessebo kommun eftersträvar att endast köpa hållbar belysning i Long Life-utförande och deras belysningsval är en del av en större miljösatsning. Joakim har bland annat köpt produkter som strömbrytarsensor Green-i, Easy Selection LED-trapphusarmatur och LED-utomhusarmaturerna LSL®30 samt Indico. Ytterligare har han köpt Aura Lights T5 Eco Saver lysrör, metallhalogen- och högtrycksnatriumlampor för utomhusbelysning, samt Unique kompaktlysrör.

Aura Lights belysning gör sitt jobb

Joakim hävdar ”Aura Lights belysning gör sitt jobb när det gäller energibesparing, hållbarhet och kostnadseffektivitet.” Han är speciellt nöjd med energibesparingen för Easy Selection LED-trapphusarmatur, då den sparar 6500 kw/h för 29 armaturer på ett år. När det gäller väggarmaturer så satsar de mycket på LED som har mer än hälften så hög effekt. Framöver ska Joakim byta ut runt 200 utomhusarmaturer i högtrycksnatrium mot Indico, en utomhusarmatur i LED. Han planerar även att implementera ljusstyrning i form av Aura Lights HF-sensorer för korridorer då de är lättinstallerade och sänker energiförbrukningen ytterligare. Joakim berättar ”Jag är mycket nöjd med de Aura Light produkterna vi har eftersom de har fungerat väldigt bra under alla år vi har varit kunder”.

Trygghet, säkerhet och hållbarhet

Fokus för Joakim är att belysningen skapar trygghet och säkerhet samt att ljusbilden i kommunen är bra. ”Folk är lite mer rädda av sig idag och här kan det bli väldigt mörkt om belysningen skulle slockna. Därmed är det avgörande att belysningen ständigt fungerar och kan monteras snabbt och lätt.” En annan fördel med Aura Lights hållbara produkter är att det blir mindre jobb med byten och lägre driftkostnader framhåller Joakim Willysson på Lessebohus.

Ladda ner pdf om kundreferens Lessebo kommun