Q-Park sparar 48% energi med LED-lysrör

Q-Park, ett internationellt parkeringsföretag har installerat LED-retrofit lysröret Easy T8 i flera av sina anläggningar i centrala Stockholm för att spara pengar och energi. 


Q-Park sparar 48% energi med LED-lysrör

Q-Park sparar flera hundra tusen per år
– Jag såg kampanjen om LED-lysröret EasyT8 i somras och valde att testa dem i några T8-armaturer samt hänvisningsskyltar i Hötorgsgaragen. De lyste så bra att vi även passade på att byta ut de befintliga T8-lysrören mot EasyT8 i garaget vid Nybrogatan 55 och i Oxtorgsgaraget. Vid ett mätningstillfälle hade jag 48% lägre energiförbrukning i jämförelse med förra året, så vi gör stora ekonomiska besparingar. Därmed stämmer Aura Lights beskrivning av lysören, berättar Johnny Johansson, Q-Park.

Jättenöjda med Easy T8
– Vi började installera LED-lysrören EasyT8 i Hötorgsgaraget i höstas och arbetar just nu med installationen av en helhetslösning i anläggningen Oxtorget, med cirka 800 stycken EasyT8 lysrör. Jag är även jättenöjd med vår installation av LED-lysrören vid parkeringsgaraget på Nybrogatan 55. Alla som har sett belysningen är nöjda och tycker att lysrören lyser jättebra. Hittills har vi inte haft några fel på dem, förklarar Johnny.

Rekommenderar lysrören för parkeringsgarage.
– När det gäller installationen vid Oxtorget så tror både jag och installatören att jag kommer få en mycket bättre belysning. Jag rekommenderar EasyT8 för parkeringsgarage eftersom det är en billig och effektiv lösning. Med LED-lysrör kan man enkelt spara pengar och de ger dessutom ett bra och vitt sken. Det är ett fördelaktigt pris på lysrören och man behöver ingen specialarmatur för dem, utan man kan installera lysrören i gamla T8-armaturer.

Enkel installation och byte
– Installationen av lysrören var så enkel att i princip vem som helst kunde göra det, så bytet gick smidigt. Vi är även positiva till att man kan rikta ljuset med EasyT8. Allra bäst ljusflöde blir det när man använder lysrören i kombination med en dubbelarmatur. Vi gjorde ett byte till Easy T8 i en dubbelarmatur med HF-don så nu slår ljuset riktigt bra, säger Johnny.

– Dessutom så använder vi nästan alltid närvarosensorer i kombination med lysrören eftersom det alltid ska vara ljust när kunden kommer in i garaget oavsett tid på dygnet. Sensorerna ser till att tända upp i sektioner och släcka när kunden går för att ytterligare spara energi, avslutar Johnny Johansson, Q-Park.

Ladda ner pdf:en Q-Park sparar 48% energi med LED-lysrör >>