Vasakronan i Sverige är nöjda med Aura Light

 

Vasakronan är ett av Sveriges största fastighetsbolag och inriktar sig på kommersiella fastigheter och bostäder i attraktiva och centrala lägen i Stockholm, Uppsala och Göteborg. Vasakronan har använt Auras Long Life-lysrör och energisparmoduler i sju år.

 

bilar

 

Tillfredsställande resultat

Vasakronan har använt Auras Long Life-lysrör och energisparmoduler i sju år. Resultatet har varit så tillfredsställande att man idag föreskriver dessa produkter vid nybyggnation. Christer Svensson, teknisk förvaltare hos Vasakronan berättar om sina erfarenheter med Aura Long Life:

– Vi har kört på maximal ljussänkning och nått ett bra resultat när det gäller energisparandet. Men ingen har ens reflekterat över ljusnedgången, eftersom den är knappt märkbar. Vi använder dessutom Aura Long Life-lysrör och gör gruppbyten, vilket betyder att vi sparar in en massa arbetstid också.

Effektiv åtgärd mot bilinbrott

Aura Long Life används i parkeringshusen i Nacka Strand och resultatet är positivt.

– Bättre ljus i P-hus är en effektiv åtgärd mot exempelvis bilinbrott, förklarar Christer.

Om man väljer att bevara mer av ljuset och nöjer sig med att spara 30 procent, fungerar energisparmodulerna även på vanliga arbetsplatser. Auras Long Life-lysrör brinner minst tre gånger så lång tid som standardlysrör. Det innebär färre slocknade lysrör och mindre ljusnedgång. Därför är Long Life-lysrör ypperliga att kombinera med energisparmodulerna. Det går alltså att spara in halva energikostnaden och tre av fyra byten!

Ladda ner PDF