Västmanlands sjukhus i Västerås har använt Aura Light i 27 år

 

Västmanlands sjukhus i Västerås, tidigare kallad Centrallasarettet i Västerås, är det största sjukhuset i länet. Sjukhuset fungerar som länssjukhus och har cirka 600 vårdplatser. Aura Light har levererat Long Life till sjukhuset i hela 27 år.

 

 

Västmanlands sjukhus i Västerås har länge arbetat med hållbarhet och miljö. Ett av länets policy är att vara miljövänliga och kraven för detta är väldigt höga. Det är ett av många skäl till varför Västmanlands sjukhus i Västerås har valt att handla Aura Lights hållbara belysningslösningar i 27 år.

Längre tid mellan gruppbyten

Västmanlands sjukhus i Västerås är ett stort sjukhus som kräver god belysning. Ett önskemål var därför att använda sig av Long Life för att få längre tid mellan sina gruppbyten.

– Jag var inte med när Västmanlands sjukhus i Västerås valde produkterna, men vi ville ha så lång tid som möjligt mellan våra gruppbyten och Aura Light var de enda som uppfyllde kraven. Idag har vi nästan hela sortimentet på hela sjukhuset och vi är väldigt nöjda, säger Kent Mathisen, elektriker på Västmanlands sjukhus.

Miljö i fokus

Miljö är något som Västmanlands län har arbetat med länge, med fokus på att använda energi på ett effektivare sätt.

– Det viktigaste är att ha en produkt som har lång livslängd och sen är det viktigt att se framåt och få bort kvicksilver i belysningen. Ett av länets mål är att vara miljövänliga och kraven som ställs är väldigt hårda. Aura Light är i princip de enda som kan nå upp till dessa krav, säger Kent Mathisen.

Kent anser att den största förändringen som Aura Light har genomgått är att lansera Aura Eco-lösningar som gör belysningen mer miljövänlig samt att wattalen har sänkts, vilket gör att sjukhuset kan sänka energiförbrukningen.

– Vi får ett lägre wattal med bibehållen belysning vilket är väldigt bra.

Ladda ner PDF